0

О тборът на Олимпиакос победи английския Уест Хем с 2:1 като домакин в Гърция в среща от третия кръг в група „А“ на Лига Европа. Константинос Фортунис изведе домакините напред в резултата в 33-ата минута, а Анджело Огбона покачи на 2:0 от дузпа в първата минута на добавеното време на първата част на мача. Лукас Пакета намали за гостите в 87-ата.

За Олимпиакос победата бе първа в груповата фаза на турнира. Тимът събра 4 точки на третото място във временното класиране, докато Уест Хем допусна първо поражение, но остава начело с 6 точки в актива си.

В другата среща от групата германският Фрайбург надделя като гост на сръбския Бачка Топола с 3:1 и заема втората позиция в подреждането с 6 точки. Съставът Бачка Топола е последен с 1 точка към момента. Домакините поведоха в 13-ата минута чрез Неманя Петрович, а хеттрик за Фрайбург отбеляза Винченцо Грифо. Италианецът се разписа в 49-ата минута от дузпа, в 59-ата и в 73-ата минута.

Олимпик Марсилия се справи като домакин на гръцкия АЕК Атина с 3:1 и оглави временното класиране в група „В“ с 5 точки, а АЕК има 4 в актива си. Витиня отбеляза първия гол за домакините в 27-ата минута, а Орбелин Пинеда изравни за 1:1 в 53-ата минута. С две дузпи в 60-ата и 69-ата минути, реализирани от Амин Арит и Жордан Верету отборът на Марсилия стигна до първия си успех в групите. Гостите завършиха мача с 10 души след червения картон на вратаря Чичан Станкович в 59-ата минута.

В група „С“ испанският Бетис се наложи като гост на кипърския Арис с 1:0 с попадение на Айосе Перес в 75-ата минута и държи лидерската позиция с 6 точки. Арис Лимасол е последен с 3. Чешкият Спарта Прага и Глазгоу Рейнджърс завършиха при равенство 0:0, като чехите са втори, а шотландците трети с по 4 точки в актива си.

Италианският Аталанта направи равенство 2:2 при гостуването си в Австрия на Щурм Грац и остава начело в група „D“, а в другата среща полският Ракув Ченстохова и Спортинг Лисабон завършиха при равенство 1:1. 

Александър Прас бе точен за 1:0 за Щурм Грац в 13-ата минута. Луис Муриел в 34-ата и от дузпа в седмата минута на добавеното време на първата част обърна до 2:1 за Аталанта, а Шимон Влодарчик оформи крайното 2:2. Домакините останаха с човек по-малко в 52-ата минута заради втория жълт и съответно червен картон на Щефан Хайрландер.

Източник БТА