0

Ч овек от съдийската комисия, пожелал анонимност, коментира пред вестник "Мач Телеграф" казуса с Левски и желанието на „сините“ да преиграят мача с Хамрун.

Според него гафът на съдиите е безспорен, но шансът мачът да се преиграе е не повече от 2%. „Просто УЕФА не обича да се стига до преигравания. Освен това искам да ви кажа, че за УЕФА терминът „формално нарушение на правилата“ не съществува. Има фактическо нарушение. Най-много да накажат съдията. Това е геометрия. Все едно да бяха вкарали гол на Левски от 30 метра засада.

Да, на записа щеше ясно да се види и да се докаже, но като няма ВАР – нещата не могат да се върнат. Ако имаше ВАР, вторият гол на Хамрун със сигурност нямаше да се признае. Но за съжаление в случая нямаше. Мога и друг пример да ви дам. Да приемем, че е имало дузпа за Хамрун, Михайлов я спасява (редовно и без да излиза напред), но човек от малтийците, който е влязъл преди изпълнението в наказателното поле, я довкара, а съдията признае гола – това пак е реферска грешка.

Но нищо повече няма как да се направи и не може да преиграят мач заради такова нещо. Ако за такива явни съдийски грешки, се преиграваха мачове, трябваше да има по 15 такива срещи на седмица. Няма как. Най-много да намалят оценките на съдията или на съдиите. Но Левски може би са си прави да се опитат до край да направят всичко. Има 1-2% шанс да решат да им уважат контестацията, но едва ли“, каза човек от Съдийската комисия.