0

О рганизирана престъпна група успяла да установи контрол върху имот, собственост на неназована звезда от Висшата лига. Бандитите успели да принудят наемателката да създаде фабрика за канабис, пише The Sun.

Когато полицията нахлула в дома на футболиста, той трябвало да докаже документално, че няма нищо общо, така че да избегне възможността да му бъдат повдигнати обвинения.
Органите на реда освободили от отговорност и наемателката, тъй като тя била принудена от престъпниците.

Според източник на британския таблоид играчът притежава имота като част от инвестиционен план в недвижимо имущество. Друг член на неговото семейство движи процеса по отдаване под наем и не е повярвал, когато полицията му съобщила, че е създадена ферма за марихуана.

Забранените растения са били унищожени. Самият футболист доказал с документи, че не обитава имота, а само е негова собственост и го отдава под наем.

Според местното законодателство отглеждането и разпространението на канабис се наказва с присъда до 14 години затвор. Собственици на имоти, които не съобщят на полицията за незаконна дейност също могат да бъдат наказани.

На Острова отчитат бум на фермите за канабис. Към юни месец миналата година полицията е щурмувала над 1000 адреса, като са унищожени растения на стойност 130 милиона паунда. Около 1000 души пък са арестувани.