0

Б ившият датски вратар на Манчестър Юнайтед Петер Шмайхел, извоювал си прякора Петер Велики, се изказа не особено ласкаво за положението в клуба в момента.

„В този отбор има твърде много играчи, които не заслужават да играят за Манчестър Юнайтед“, цитира Football Talk думите на Шмайхел.

Манчестър Юнайтед е на осмо място в класирането на Висшата лига с 28 точки след 18 кръга, в които е отбелязал едва 18 гола.

60-годишният Шмайхел, баща на Каспер Шмайхел, игра за „червените дяволи“ от 1991 до 1999 г., с които стана петкратен шампион във Висшата лига, трикратен носител на Купата на Англия и победител в Шампионската лига.

Ще има ли подаръци? Анонсират ударна януарска селекция в Ман Юнайтед с идването на Ратклиф

Друг бивш капитан на Манчестър Юнайтед от отбора с легендарния „требъл“ от 1999 г. - Гари Невил, изрази плаха надежда за отбора по повод влизането в клуба с 25-процентов дял на изпълнителния директор на INEOS Джим Ратклиф.

„През 2023 г. Манчестър Юнайтед беше абсолютен позор. Моментът за тази сделка е наистина лош и никоя заинтересована преди организация дори не би го обмислила на този етап. 

Във всеки случай, всичко най-добро на Джим Ратклиф и се надявам той да намери начин да изчисти клуба и да го направи отново уважаван на и извън терена“, написа Невил в социалните си медии.

INEOS вече ще отговаря за всички футболни операции за мъжкия и женския отбор на Манчестър Юнайтед.

През този сезон „червените дяволи“ са на осмо място в класирането на Висшата лига, с 28 точки в 18 кръга с едва 18 отбелязани гола. 

От 2022 г. отборът се ръководи от все по-шумно критикувания нидерландец Ерик тен Хаг.

Коледна надежда за „червените дяволи“: Английски милиардер лапна 25% от Манчестър Юнайтед