0

Н а косъм виси дългогодишната връзка между Кристиано Роналдо и могъщия му личен агент Жорже Мендеш, която направи и двамата мултимилионери благодарение на сътрудничеството си.

Сбогуването през сълзи с Катар на 37-годишната звезда след мача с Мароко даде началото на спекулациите за неговото клубно бъдеще. Роналдо разтрогна с Манчестър Юнайтед, а от 1 януари може да подпише с който си иска отбор.

Но половин месец преди началото на зимното меркато няма никаква яснота около бъдещето му.

И тази несигурност разби връзката между Кристиано и Жорже Мендеш, съобщава „Марка“. Напрежението между двамата е непоносимо. Двамата имаха подобен епизод и преди, когато Кристиано напусна Ювентус, след което се сдобриха.

Сега за Роналдо времето за последен силен трансфер бързо тече – той скоро ще навърши 38 години и за него става все по-трудно на пазара.

Неговите икономически претенции изключват европейските грандове, но Мендеш вече е подготвил интересна операция.

Разривът обаче се дължи на появата на мераклии от Близкия изток, готови да дадат на Кристиано това, което той изисква. 

Офертата на Ал Насър, клуб от Саудитска Арабия - 200 милиона за играча, накараха Кристиано да отговори на слуховете. „Няма нищо“, каза той.

Друго важно име може да бъде това на Антеро Енрике, настоящ ръководител на QSL (Qatar Stars League), бивш играч на ПСЖ и ключов посредник при подновяването на договора на Мбапе от парижкия отбор. 

Той има възможност да предложи нещо изкусително на Роналдо за продължаване на кариерата му в Катар.

Което означава да бъде прескочен Жорже Мендеш, сигнал, че Кристиано вече не слуша само своя агент.