0

В ероятно Пеп Гуардиола ще оцени подобаващо някои коментари на Алекс Фъргюсън през лятото на 1999 година, когато Манчестър Юнайтед вече беше направил знаменития си требъл.
Както е известно, тогава „червените дяволи“ спечелиха първо титлата на Англия и ФА Къп, а след това удариха Байерн на финала в Шампионската лига след два късни гола на Теди Шерингам и Оле Гунар Солскяер. След триумфа на „Камп Ноу“ нападателят на Юнайтед Дуайт Йорк едва намери сили да отрони следното изречение: „Футбол е, дяволска работа“. 

След това на старта на подготовката за следващия сезон Йорк се завърна коренно различен, изглеждаше като човек, който не е спирал да купонясва няколко седмици. „Спомням, че тогава започнах да се питам какви ще са ми следващите цели. Какво още повече мога да постигна след такъв епичен сезон!?“, каза години по-късно Йорк.

Още в първата седмица на лятната подготовка Йорк отиде при Фъргюсън със специална молба дали може да си вземе едногодишен отпуск! Нещо повече, той дори имаше наглостта да попита дали клубът ще продължи да му плаща заплатата, ако се съгласи да го пусне в подобен отпуск.

„Шефе, какво още може да се спечели след този требъл?! Ако не го повторим, значи сезонът ще е провал“, спомня си точните думи към Фъргюсън Йорк. Отговорът на великия шотландец не е труден за прогнозиране, но Йорк и до днес казва, че ако е бил пуснат в едногодишен отпуск, щял е да го вземе, без да се замисли.
Изненадата за нападателя е била, че всъщност не е бил уволнен на секундата от Фъргюсън.

Цялата разработка четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX