0

С илна тревога обхвана общността на „романистите“ - в Италия и по света, тя е свързана с неприлично висока оферта от Саудитска Арабия към треньора на „вълците“ Жозе Моуриньо. Според римския в. „Кориере дело спорт“ арабите дават на Специалния 120 милиона евро за 2 години, за да дойде да тренира някой отбор. Изборът е негов – националния на Саудитска Арабия или клубен измежду Ал Насър (там е Кристиано) и Ал Ахли.

Това прави по 60 милиона евро на година или по 114 евро на МИНУТА.

Освен, че така би станал най-скъпоплатеният треньор на планетата, Жозе ще има право да си бие камшика още след първата година, или пък да продължи престоя си до 2026 г., когато е световното първенство.

Моу обсъжда сериозно офертата със своя технически щаб, защото такива цифри се предлагат веднъж в живота, според „Кориере дело спорт“.

Жозе подчерта ангажимента си към Рома, като отхвърли предложение да поеме Португалия. Той има договор с „вълците“ до 2024 г., а нетното му възнаграждение е над 7 милиона евро на година.

Босовете на римския клуб досега не са предприели стъпки за продължаване на договора на португалеца, по всяка вероятност нещата може да се променят в една или друга посока според развоя на сегашния сезон.

Джалоросите могат да се стремят към победа в Лига Европа и участие в Шампионската лига идния сезон.

Моуриньо вече записа със златни букви името си в историята на Рома с извоюваната победа в първото издание на новата Лига на конференциите миналата пролет.

Това бе първият трофей на отбора от 2008 г. насам и първата международна купа от 1961 г. насам. Тифозите, които от пристигането му, пълнят Олимпико във всеки мач, искат това да продължи. 

В Саудитска Арабия имат други планове за бъдещето му.