0

М ексиканският футболен клуб Пумас предяви към бившия си играч Дани Алвес компенсация от 5 милиона долара (4,55 млн. евро) след като той бе вкаран в ареста с обвинение за изнасилване.

„При много сериозни нарушения играчът е длъжен да възстанови на клуба плащането на обезщетението, предвидено в петнадесета клауза на договора, 5 милиона“, се казва в имейл, пратен от клуба на адвокатите на Алвес.

На 20 януари Дани Алвес беше арестуван и оттогава той е в предварителния арест без гаранция, обвинен в предполагаемо сексуално посегателство.

Според UOL Sporte на 20 януари, датата на ареста, бордът на директорите на университетския клуб е изпратил на Даниел Алвес имейл, в който съобщава прекратяването на договора и го уведомява за искането за обезщетение от 4,5 милиона евро.

Бразилските медии са имали достъп до имейла, който Пумас изпрати на Дани Алвес, като там мексиканският клуб е защитен с клауза при случаи, когато играчът е наказан за участие в допинг дела и „във всеки скандал, който е публичен“, или „всяко деяние, което се счита за престъпление според законодателството на страната, в която е извършено“.

От Пумас смятат, че с обвинението си в изнасилване Дани Алвес е нарушил договора си и следователно подлежи на финансова компенсация, която в случая е 5 милиона долара чисти, освободени от данъци.

Пумас заплашват Дани Алвес с жалба към ФИФА, ако не плати обезщетението си: „Пумас си запазва правото да предприеме всякакви действия пред ФИФА и/или във всяка друга подходяща и компетентна юрисдикция, за да поиска обезщетение, което беше договорено в условията на клауза № 15 от договора“.