0

Д ве обвинения повдигна полицията футболен президент в Бразилия. Босът на Сержипе Ернан Сена може да бъде отстранен общо за 300 дни, ако се потвърдят исканията на униформените пред съда.

Той е съден за нахлуване на терена и опит за саморазправа със съдия. Сена влезе на терена, за да търси сметка от Браулио да Силва Машадо в двубоя с Ботафого в турнира за Купата на страната, завършил 1:1. Така тимът от Рио де Жанейро продължи през иглени уши в надпреварата.

Машадо обяви, че Сена му е удари няколко тупаници отляво в главата. А след това го е засипал с юмруци в гърба. Лекарят на тима е дошъл да помага на шефа си в побоя. Двама защитници пък са ритали помощниците на Машадо. Реферът обяви, че е търсил помощ от охранителите на стадиона, но те са гледали безучастно побоя. 

"Аз съм виновен. Нека да не наказват други. Срамувам се от поведението си", обяви Сена пред местната телевизия. Машадо си навлече гнева му, след като даде огромно продължение на мача, в което Ботафого изравни след съмнителен корнер.