0

Британската поп звезда Роби Уилямс е напът да стане собственик на футболния Порт Вейл, обявиха медиите в Англия. Музикантът е дългогодишен фен на отбора от град Стоук он Трент, където е роден и често може да бъде забелязан на трибуните. През изминалия уикенд 49-годишният Уилямс стана президент на клуба. На Острова твърдят, че изпълнителният обмисля да изкупи акциите на бизнесдамата Калъл Шанахан, която е собственик на клуба. Той е вдъхновен от примера на актьорите Райън Рейнолдс и Роб Макелъни, които придобиха аматьорския Рексъм и бързо го направиха хит благодарение на документален сериал и успешен маркетинг. Роби Уилямс от години помага на Порт Вейл, а преди три години изготви дизайна на екипите на отбора. Засега той е само съпрезидент, но апетитът идва с яденето.

„Мислих доста по въпроса и смятам, че трябва да ме наричате г-н Президент. И момчетата от моята група също трябва да ме наричат така или дори „Ел Президенте“, защото аз съм си президент“, каза пред клубната телевизия Уилямс не без доза хумор.

Иначе Порт Вейл в момента е част от Лига 1 – третото ниво на английския футбол. Клубът държи рекорда за най-много сезони в Английската футболна лига (112), без да е достигал някога до елита (Висшата лига или Първа дивизия). Порт Вейл е от град Стоук и големият съперник е местният Стоук Сити, с който играят в Грънчарското дерби.