0

П реди няколко дни президентът на бразилската футболна конфедерация Едналдо Родригес обяви официално една отдавна известна новина. Карло Анчелоти ще е новият селекционер на националния отбор. Италианският специалист обаче ще поеме „селесао“ чак след година, когато изтича договорът му с Реал Мадрид. Дотогава начело на тича временно ще бъде 49 годишният Фернандо Диниз.

Фактът че треньор по член 64 ще води Бразилия сам по себе си е доста шокиращ. Ситуацията изглежда още по-необяснима като се има впредвид, че от футболната конфедерация са имали на разположение близо година и половина да търсят заместник на предишния селекционер Тите, знаейки че той си тръгва миналия декември след световното първенство в Катар.

Историята доби оттенъка на политически скандал, когато президентът на страната Луис Инасиу Лула да Силва се обяви против назначението на Анчелоти. „Защо му е да идва в Бразилия. По-добре на помага на Италия, която вече два пъти поред не успява да се класира за световно първенство“, публично призова Лула.

От федерацията се направиха, че не го чуват, затвърждавайки подозренията че са в лагера на противника му – предишния президент на Бразилия Жаир Болсонаро. Междувременно изборът на Диниз също породи доста коментари, след като стана ясно, че той е бил направен практически от футболистите. От конфедерацията са се консултирали с тарторите в отбора – Алисон, Каземиро и Маркиньос, който единодушно са посочили именно неговата кандидатура. На практика обаче Диниз е фаворит на Неймар. Той си взе почивка от националния тим след световното първенство, но думата му продължава да се чува и съотборниците му са гласували за Диниз именно по негово настояване. Самият Неймар неведнъж публично е хвалил временния селекционер, твърдейки че Бразилия незаслужено неглижира качествата му.

Всъщност кой е Диниз? Като футболист той има доста продължително кариера. Минава последователно през най-големите местни клубове – Палмейрас, Коринтианс, Флуминензе, Фламенго, Крузейро и Сантос, но няма да остане в историята с кой знае какви постижения.

Цялата разработка четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX