0

Р едица световни медии, позовавайки се на свои италиански източници, пуснаха новината, че един от най-известните футболни мениджъри в света Мино Райола е починал на 54-годишна възраст.

Информацията обаче се оказа погрешна, а това нямаше как да не разгневи самия Райола и неговите близки. 

„Текущо здравословно състояние за тези, които се чудят: ядосан, че за втори път за 4 месеца ме убиват“, написа в профила си в Туитър самият футболен импресарио. 

От агенцията на Мино Райола написаха като коментар за смъртта му: „Това е фейк нюз. Той (Мино Райола) не е умрял...“ Дясната му ръка Хосе Фортес пък каза пред нидерландска медия: „Той е в лошо състояние, но не е починал“.

Д-р. Алберто Сангрийо от болница „Сан Рафаеле“ в Милано пък не се сдържа: „Възмутен съм от телефонните обаждания от псевдо журналисти, които спекулират с живота на човек, който се бори".


Райола е агент на някои от големите звезди в световния футбол като Златан Ибрахимович, Джанлуиджи Донарума, Пол Погба, Ерлинг Холанд и други. 

Според първоначалните информации от италианското издание Gazzetta dello Sport, Мино Райола е страдал от белодробно заболяване. Още през януари се появиха данни, че той е постъпил в болница в Милано, за да претърпи операция. По-късно Райола лично отрече да се е подлагал на хирургическа интервенция и заяви, че е посетил болничното заведение за рутинни прегледи.

Богатството на футболния мениджър се оценява на 68 милиона паунда