0

В акханалията, която сложи край на шествието на националите на Аржентина по улиците на Буенос Айрес, се оказа фатална за живота на мъж на 24 години. Той стана жертва "балконинг", след като пробва от сграда да скочи в автобуса с Меси и компания. Клетникът е издъхнал в болница. 

Дете на 5 години пък бере душа, след като парче от паметник на площад "Сан Мартин" се отчупи заради накачените на него хора и го удари по главата. Полицията води истинска война с побеснелите инчаси, след като стана ясно, че тържествата се отменят. Органите на реда бяха замеряни с камъни и бутилки. Тълпата успя да открадне и полицейска кола.

"Това е истински срам", написа Габриела Черути, говорител на президента Алберто Фернандес. Вратарят Емилиано Мартинес пък отново привлече вниманието, след като се появи гол до кръста и с кукла на Мбапе в ръка по време на краткото шествие. Медиите се питат дали играчката не е била ползвана за магии.

В Бразилия пък побесняха, след като се появиха множество от кадри, на които се вижда как аржентинци палят националното им знаме. Флаговете са сваляни главно от арките над централните входовете на хотелите в Буенос Айрес.