0

Р ейнджърс победи с 2:0 като гост Малмьо в мач от първия кръг в груповата фаза на турнира Лига Европа.

Недим Байрами даде аванс за шотландците още в първата минута, след като се разписа при добавка на празна врата след удар на Сирил Десерс, срещнал страничната греда на вратата на шведския шампион.

Финалистът в турнира от 2022 година продължи да бъде по-активният отбор на терена, но не можа да реализира второ попадение преди почивката. Логичното се случи в 69-ата минута, когато националът на Северна Ирландия Рос Макаусланд също се разписа в мрежата на домакините.

Отборът от Глазгоу записа първи успех в историята си в двубой срещу шведски противник.

В друга среща от турнира Фенербахче победи с 2:1 пред собствена публика Юнион Сент Жилоаз, който игра в намален състав. 

След 17 минути игра Франьо Иванович пропусна да открие резултата в полза на белгийците, а само девет минути след това воденият от треньора Жозе Моуриньо състав взе аванс в мача. Родриго Бекао отклони с глава топката след центриране в наказателното поле и Чаглар Суюнджу се разписа за гранда от Истанбул.

Кевин МакАлистър от гостите получи червен картон за грубо нарушение в 74-ата минута, а осем минути преди края на редовното време Кристиан Бурхес имаше лош късмет и си отбеляза автогол.

Фенербахче също завърши срещата в намален състав заради втори жълт и съответно червен картон на Брайт Осай-Самуел в 90-ата минута. Второто нарушение на нигериеца доведе до дузпа, спасена от вратаря Доминик Ливакович след изпълнение на Иванович.

Дълбоко в допълнителното време последва далечен удар в гредата на Франьо Иванович, а при добавката Рос Сайкс реализира почетния гол в полза на гостите. 

Източник: БТА