0

К ристиано Роналдо получи тежък удар в носа в мача Чехия – Португалия (0:4) в Лига А, група 2 от Лигата на нациите.

Течеше 12-ата минута на двубоя в Прага, когато капитанът на Португалия скочи във въздуха заедно с чешкия вратар Вацлик, който с две ръце боксира и и топката, и носа на Кристиано, рухнал по гръб на земята.

Роналдо хвана лицето си с ръце, спешно на терена влезе лекарският екип на португалците, който спря кървенето от носа на CR7 с памук и лейкопласт.

Кристиано се насили да продължи, но предизвика опасения за евентуално счупване на носа или дори комоцио, защото изглеждаше леко замаян и объркан, докато напускаше терена, придружен от лекарите. След като отново влезе в игра той пропусна нетипично за себе си две чисти голови положения, а точно преди почивката направи дузпа за игра с ръка, профукана от Шик.

Португалия играе срещу Испания във вторник в Брага, мач, който Кристиано може да пропусне, ако се окаже, че има сериозна контузия на носа.

Срещу Чехия в бележенето на голове го отмениха съотборниците му от Ман Юнайтед Далот (33, 52 мин.) и Бруно Фернандеш (45+2), крайното 4:0 за Португалия оформи Диого Жота в 82-ата мин. 

В другия мач от групата Швейцария удари Испания 2:1 като гост с голове на Аканджи (21) и Емболо (59), за домакините се разписа Жорди Алба в 55-ата. Португалия е начело след 5 кръга с 10 точки, следва Испания с 8, Швейцария е с 6, последна е Чехия с 4.