0

С гол във втората минута на добавеното време на Сандро Тонали отборът на Милан постигна важна победа с 2:1 при гостуването на Лацио и си върна първото място в Серия А. 

Росонерите събраха 74 точки, с две повече от Интер, който обаче има и една среща по-малко. Шампионът Интер беше на върха с убедителна победа с 3:1 над Рома в събота - тяхната трета поредна победа.

Още в 4-ата минута гостите от Милано изоставаха с 0:1, след като италианският национал Чиро Имобиле откри резултата след асистенция на Сергей Милинкович-Савич. След това обаче Лацио се прибра, а Милан имаше много шансове да изравни още през първото полувреме.

Футболистите на Стефано Пиоли отправиха 12 удара към вратата на Лацио в началния период, но не можаха да намерят пътя зад албанския вратар Стракоша нито веднъж.

Картината не се промени и през второто полувреме, когато Милан започна да атакува почти веднага след неговия старт. Рафаел Леао догони дълга топка, влезе в наказателното поле и подаде успоредно към вратата. Оливие Жиру изпревари Стефан Раду и търколи топката в мрежата за 1:1.

Последваха нови опасности пред вратата на Лацио, като центриране на Жуниор Месиас беше спряно на голлинията от защитник, а пък Сергей Милинкович-Савич отговори с мощен шут за Лацио. В средата на второто полувреме за гостите на мястото на Брахим Диас се появи Златан Ибрахимович и шведският ветеран за кой ли път щеше да се окаже с важен принос за победата.

В последните минути на срещата Анте Ребич центрира, топката не беше изчистена добре и попадна в Ибрахимович. Опитният нападател с едно докосване я прати към Тонали, който пък я продължи към мрежата, за да предизвика бурна радост сред играчите и треньорската скамейка на Милан.

Източник: БТА