0

С елекционерът на Белгия Доменико Тедеско призна, че червеният картон, показан на Лоренцо Пелегрини от Италия малко преди края на първото полувреме, е направил голямата разлика и е помогнал на неговия тим да преодолее лошия старт. Мачът от елитната Лига А на турнира Лига на Нациите завърши 2:2, като домакините тръгнаха вихрено към трета поредна победа. Те поведоха още в 61-ата секунда с гол на Андреа Камбиасо – продукт на атака с 18 докосвания след началния удар. 25 минути по-късно Матео Ретеги удвои, но слесд като останаха 10 на терена, италианците не успяха да удържат преднината си.

"Италия започна много силно и не е лесно за който и да е отбор да удържи такъв щурм. Не е лесно и да се реагира веднага след толкова рано допуснат гол", започна Тедеско обобщението си. "Италия демонстрира и голяма увереност, дори и след като ни поведоха, продължиха да доминират. Следвахме нашия план, когато сме с топката, но не беше лесно да се наредим, когато бяхме без нея".

След това обясни и какво е било проблем за отбора му, за да се стигне до два ранни гола в тяхната врата: "Те ни натискаха много здраво в централната зона с формация 3-6-1. Така че за да отговорим, трябваше да пресираме Самуеле Ричи и Алесандро Бастони. А това може да се случи ефективно единствено, ако си стегнат като поведение и се придържаш много близо до тях. Това беше нашият проблем – техните пасове през центъра разсичаха нашата защита, както стана втория гол. Трудно беше за нашата защита да се справи. Но след това дойде червеният картон на Пелегрини и трябва да призная, че ни помогна много", каза още Тедеско. "В интерес на истината, ние вече бяхме променили нашата тактика и преди червения картон. За да не играят така дълго и на такива пространства, излязохме по-високо".

Другото, от което треньорът е доволен, е начинът, по която отбялазаха головете. И двата станаха след заучени ситуации, работени и повтаряни на тренировките.

Белгийците обаче в известна степен се чувстват ощетени, след като трябваше да получат дузпа две минути и половина след отбелязания от тях гол за 2:2. Тогава Алесандро Бастони влезе грубо отзад в глезена на Лоис Опенда, вече нахлул в наказателното поле на скорост.

"Трябваше да запазим спокойствие, след като допуснахме първия гол, но не го направихме и Италия се възползва максимално от това, за да вкара втория. Беше напрегнат мач, стана трудно за съдията да се справи през второто полувреме. Ако един съдия дава дузпа за това, трябваше да има и червен картон за Бастони. И италианците да останат девет на терена. Във всеки случай предпочитам да не говоря за рефера".

След това репортерите се спряха на лични моменти като това, че е роден в Италия и съвсем малък със семейството си се мести в Германия. Но показа, че все още говори езика на прилично добро ниво.

"Аз съм италианец, няма съмнение в това и като такъв знам, че е по-трудно да се бориш срещу 10 италианци на терена, отколкото срещу 11. Ясно е, че могат да се защитават добре и на къси пространства, и един на един. Може би трябваше да бъдем по-търпеливи и да се опитаме да ги движим повече, но ще видим дали можем да се подобрим в следващия мач срещу Франция, който е след три дни", завърши младият специалист, който си навлече гнева на феновете в социалните мрежи. Много белгийци написаха още в 25-ата минута, оставката му е въпрос на часове.

Сега Белгия е на 3-о място в група А2 с 4 точки, на 2 след Франция и 3 след лидера Италия. Израел е на дъното без актив след първите три мача.

Източник БТА