0

С елекционерът на Португалия Фернандо Сантош е останал разочарован от постъпката на Кристиано Роналдо в мача с Южна Корея.

"След мача бях на флаш интервю, а след това отидох на пресконференция. Повтарям, че на терена не чух нищо. Видях, че той спори с корейски футболист. Дали видях видео след това? Да, и не ми хареса изобщо. Но проблемите си ги решаваме между нас"., коментира Сантош.

"Не знам за Роналдо и Ал Насър, не съм говорил с него на тази тема. Това е негов избор, негово решение. Дори не бях разбрал, научих преди малко. Той е изцяло фокусиран върху Световното първенство и иска да помогне на отбора", каза Сантош за евентуалното преминаване на Кристиано Роналдо в Саудитска Арабия.

"Не вярвам на проучванията, защото не ги чета. Не гледам новини, тъй като съм зает с тренировките. Откакто съм поел отбора през 2014 винаги съм искал да направя само най-доброто за Португалия", каза още треньорът.

"Швейцария е изключително опасен съперник. Два силни отбора се срещат. Мачът е непредвидим. Швейцарците биха казали, че те са фаворити и това е нормално. Ние пък вярваме, че ще продължим напред. Те не играят отскоро заедно, дълго време са заедно. И това се водя в мача срещу Сърбия, когато изоставаха с 1:2 в резултата, а действаха напълно спокойно. Те много добре знаят какво искат. Не очаквам да се защитават. Ние имаме големи отговорности, защото представляваме Португалия. Винаги е добре да усещаш адреналина да защитаваш страната си. Искаме да спечелим и го искаме много", добави португалецът.

"След 1966 имаше дупка в представянето на Португалия. Дори не мога да го обясня. Имали сме силни отбори и футболисти, които можеха да постигнат много. Но такава е историята на футбола. След 90-те години започнахме да се класираме често, а н последните 20 години сме неизменно на големи първенства. Сега имаме по-голям шанс да достигнем финал и да го спечелим", завърши Сантош.