0

Ж ан-Франсоа Ернандес. Това име почти не говори нищо на футболния фен. Но всъщност този господин е бащата на френските национали Люка Ернандес (Байерн) и Тео Ернандес (Милан).

Неговите следи бяха изгубени през 2004 г., но сега вестник L'Equipe направи разследване къде е този човек.

„Не знам дали баща ми е още жив или не“, каза Лукас в интервю през 2019 г. „Един ден той си тръгна и никога повече не чухме за него“, продължи играчът на баварците.

„Той е прекрасен човек, точно обратното на това, което съм чел или чувал за него през последните години. Преди всичко той беше много семейно ориентиран човек, който винаги много обичаше децата си“, казва Кристоф Галтие, настоящ треньор на ПСЖ.

„Тези, които го познават, твърдят, че версията, която се показва за него, не е вярна. Години наред се говори какво ли не за него, като се петни името му, без да се казва истината“, казва Бруно Салиба, един от братовчедите му. „Той никога не е изоставял децата си. Тя, бившата му приятелка (има предвид майката на братята Ернандес Лорънс Пай), беше тази, която го раздели от тях“, продължава Салиба.

Лаурис Ернандес, дъщеря на Жан-Франсоа, се съгласява с Бруно Салиба: „Баща ми беше клеветен твърде дълго“. Соня Молдес, бивша партньорка на Жан-Франсоа, също разказва своята версия за случилото се и заявява, че той се е опитал да запази попечителството над децата им. „Опитахме да се караме с адвокатите, но беше ад. Отчаян, той отиде в Тайланд. Знам, че няколко пъти се опита да говори с тях от там, но тя така и не даде. Накрая той се отказа. Той обича децата си повече от собствения си живот“, обяснява сестрата на футболистите.

Жан-Франсоа никога не пропуска мач за националния отбор на Франция. Децата му играят там. Лукас и Тео са привикани на световното първенство. „Той гледа сам срещите, защото плаче почти от началото до края. Много му е трудно“, добавя дъщеря му Лаурис Ернандес и продължава: „Децата много му липсват, той страда. Не ни пука за парите на Люка и Тео. Всичко, което искаме, е да ги видим отново. Особено баща ми. Знам, че тайничко се надява децата му да му се обадят. Толкова много ги обича. Не мога да си представя колко би бил щастлив, ако това се случи...“, завършва Лаурис Ернандес, която след завръщането си от Сега Тайланд живее във Франция... и се надява да се събере отново с Тео и Люка.