0

К ъсните мачове в сряда от Шампионската лига предложиха две големи изненади. Първенецът на Литва Жалгирис изхвърли шведския гранд Малмьо, а израелският Макаби Хайфе се справи с гръцкия колос Олимпиакос.

Иначе Жалгирис спечели първата среща като домакин с 1:0 срещу Малмьо, а в Швеция се наложи с 2:0 в сряда вечер. Литовците поведоха в 34-ата минута, когато Оливер Буф показа страхотен поглед върху играта и изведе Матиас Ойевусу, който хладноквърно прати топката в мрежата от добра позиция. В 52-ата минута Ренан Оливейра прати отбита топка във вратата на Малмьо за 2:0, с което оформи и крайния резултат. Жалгирис ще се изправи срещу Бодьо/Глимт в следващия кръг.

Макаби Хайфа разпиля „червено-белите“ с 4:0 насред „Георгиос Караискакис“ в Пирея и с общ резултат 5:1 се класира за третия квалификационен кръг на турнира.

Израелците започнаха отлично срещата и поведоха още в петата минута, когато точен бе Тярон Шери. Макаби шокира Олимпиакос само в рамките на четири минути през втората част, като Франдзи Пиерот се разписа в 61-ата и 65-ата минути. Мохамед Абу Фани оформи крайното 4:0 в 86-ата минута. В следващия кръг Макаби ще се изправи срещу кипърския Аполон.

След голяма драма пък Динамо Киев отстрани Фенербахче. Първата среща завърши при равенство 0:0, а украинците се наложиха с 2:1 в Турция. В редовното време двата тима не излъчиха победител след попадения на Виталий Буялски и Атила Салай. Победното попадение за Динамо падна в 114-ата минута, когато Константин Вивчаренко намери Олександър Караваев, който прати топката в мрежата на „фенерите“.

Двубоят бе белязан от скандирания „Владимир Путин“ на турските привърженици, насочени към украинците, които са във война с Русия, след попадението на Буялски.

Всички резултати от сряда
Бодьо/Глимт (Норвегия) – Линфийлд (Сев. Ирландия) 8:0 (8:1 общ резултат)
Фенербахче (Турция) – Динамо Киев (Украйна) 1:2 след прод (1:1 в редовното време, 1:1 общ резултат)
Малмьо (Швеция) – Жалгирис (Литва) 0:2 (0:3 общ резултат)
Цюрих (Швейцария) – Карабах (Азербайджан) 2:2 след прод. (2:1 в редовното време, 4:4 общ резултат)
Слован Братислава (Словакия) – Ференцварош (Унгария) 1:4 (3:5 общ резултат)
Олимпиакос (Гърция) – Макаби Хайфа (Израел) 0:4 (1:5 общ резултат)