0

С ъперниците за титлата на Висшата лига Арсенал и Манчестър Сити се подсилиха в последните дни от януарския трансферен пазар. 

Шампионът Манчестър Сити, който е втори в момента, привлече Максимо Пероне от Велес Сарсфийлд с договор за пет години и половина, съобщават шампионите във Висшата лига. "20-годишният аржентински халф направи своя дебют през март 2022 и изигра 33 мача до момента, записвайки три гола и две асистенции", пишат от Сити.

"Той помогна на отбора от Буенос Айрес да достигне полуфиналите на Копа Либертадорес, но пропусна и двата мача срещу Фламенго в тази фаза. 

През кариерата си Пероне е преминал през юношеската формация на Аржентина до 16 години и е бил част от отбора, който игра на първенството на Южна Америка до 20 години в Колумбия. Той тръгва по стъпките на Хулиан Алварес и става поредният аржентинец, който се присъединява към Сити".

Лидерът във Висшата лига Арсенал пък подсили защитата си с доказан в италианската Серия А полски национал - Якуб Кивиор, доскоро съотборник на Петко Христов в италианския футболен клуб Специя, бе привлечен официално от английския Арсенал. Според непотвърдени информации в британските медии, трансферът е на стойност 20 милиона лири.

Кивиор е подписал "дългосрочен договор" с Арсенал, съобщават от клуба.

"Доволни сме, че завършихме трансфера на Якуб Кивиор. Той е млад и талантлив футболист, който следим от известно време. Чакаме с нетърпение да започнем работа с него и да се грижим за неговото израстване. Приветстваме го с добре дошъл в Арсенал", каза спортният директор на лондончаните Еду.

Мениджърът Микел Артета добави: "Якуб е поливалентен защитник, който показа отлични качества в Специя и с националния отбор. Той ще заздрави допълнително защитата ни и го приветстваме в нашето семейство".