0

Ч елси претърпя ново поражение, като този път загуби у дома от Саутхемптън с 0:1. „Сините“ обаче останаха без капитана си Сесар Аспиликуета за няколко седмици. Той получи силен удар в главата в 74-ата минута на двубоя.

Секу Мара го ритна в главата, а Аспиликуета остана да лежи на тревата. Няколко футболисти се претекоха на помощ и започнаха да проверяват дали не си е глътнал езика.

Медицинската помощ продължи доста дълго, а в крайна сметка защитникът бе изнесен на носилка под аплодисментите от трибуните на „Стамфорд Бридж“, но и с кислородна маска на главата.

„Сесар е в болница, той е в съзнание и мисля, че е разговарял с жена си, така че това е добре.  Шестима лекари го лекуват и има шина на врата. Очевидно сме притеснени, особено в първите минути, когато се случи. Мисля, че беше в безсъзнание след удара, така че трябва да се вземат всички мерки. Наистина ужасяващ инцидент", сподели наставникът на Челси Греъм Потър след срещата.

След напускането на терена Аспиликуета успя да вдигне ръцете си и да отвърне на аплодисментите и овациите на феновете на Челси, което се изтълкува като добър знак.