0

Ш окираща, но позната за африканските футболисти новина долетя от Португалия. Порто няма да даде нов договор на защитника Шансел Мбемба, защото той е лъгал за възрастта си, пише Corriero de Manha.

Официално конгоанецът е роден в Киншаса на 8 август 1994 г., но според информацията Мбемба е казал на близките си приятели, че е роден през 1990 година, което го прави на 31. Възрастта на Мбемба е била под въпрос в продължение на много години, след като разследване през 2013 година разкри, че четири различни рождени дати са споменати през цялата му кариера. Предполага се, че най-ранната година на раждане е август 1988 г., което означава, че той сега е на 33 години.

Дебатът за възрастта му беше временно прекратен, когато той направи костни тестове при трансфера си в Нюкасъл, които всъщност потвърдиха, че е роден през 1994 г., годината, в която той твърди, че е роден. Но новата информация поражда още повече спекулации относно възрастта на Мбемба, като според съобщенията Порто сега не желае да удължи настоящия договор на футболист поради тези нови сведения.