0

Ш отландия победи с 3:0 Украйна в отложен мач от първия кръг в Лигата на нациите. Джон Макгин откри резултата в 70-ата минута, а резервата Линдън Дайкс отбеляза още две попадения. Шотландците се изкачиха на върха в група 1 на Лига "B" с актив от 9 точки. 

Двата отбора се срещнаха и в началото на юни, но в бараж за класиране на Мондиал 2022. Тогава украинците постигнаха успех с 3:1 в Глазгоу, но след това загубиха решаващия мач с Уелс (0:1).

Преди първия съдийски сигнал имаше минута мълчание в памет на кралица Елизабет II. Първият точен удар обаче нанесе Че Адамс в 10-ата минута, но Анатолий Трубин спаси.

В 20-ата минута пропуск направи Кристи, а след него и Армстронг не успя да преодолее стража на гостите.

До края на полувремето домакините пропиляха нови възможности за откриване на резултата чрез Макгин и Че Адамс.

След почивката домакините Шотландия наложи тотална доминация на терена. В 58-ата минута Макгин стреля опасно, но Трубин се справи. В 60-ата Армстронг шутира на сантиметри от целта, а малко по-късно Че Адамс уцели гредата с глава.

В 70-ата минута Макгин се пребори в наказателното поле с Бондар и прати топката в далечния ъгъл за 1:0. След центриране от корнер на Райън Фрейзър в 80-ата минута резервата Линдън Дайкс удвои аванса на Шотландия, а в 87-ата минута при идентична ситуация Дайкс оформи крайното 3:0.

Отборът на Стив Кларк събра 9 точки и измести от първото място в групата украинците, които останаха със 7 пункта. В събота Шотландия ще посрещне Република Ирландия, а на украинците предстои гостуване на Армения.

Играчът на Евертън и шотландски национал Нейтън Патерсън напусна терена, изнесен на носилка.
Левият бек получи разтежение в 26-ата минута на срещата. Патерсън ще бъде подложен на медицински изследвания в четвъртък, след които ще стане ясно колко време ще отсъства от терените.