0

А мериканският футболен отбор Шарлът опитал да привлече легендата на Лестър Джейми Варди. Това призна треньорът на тима от Северна Каролина Дийн Смит, който дълги години работеше в Англия. През 2023-та именно той беше начело на „лисиците”, но напусна „Кинг Пауър Стейдъим” след изпадането миналото лято.

"Имам нужда от опитен нападател. Писах му с покана да дойде да играе за мен в САЩ, но знаех, че ще бъде трудно, след като Лестър се върна във Висшата лига. Варди е изключително лоялен. Харесвам колко е ентусиазиран на терена. Не тренира много, няма същата скорост и издръжливост, но продължава да е на ниво. Надявам се да обмисли офертата ми. Аз мога да му предложа повече игрово време и не много зор в подготовката", каза Дийн Смит пред BBC SPORT.

37-годишният Варди е в Лестър от 2012-а. На сметката си има 464 мача и 190 попадения във всички турнири. Той бе в основата на феноменалната титла на клуба през 2016-а, когато вкара 24 попадения, ставайки първият играч на „лисиците” след великия Гари Линекер, който е бил точен 20 пъти в най-високото ниво на английския футбол. През изминалата кампания Лестър триумфира в Чемпиъншип, а самият Варди наниза 20 гола (плюс 2 асистенции) в 37 мача във всички турнири, а ролята му в спечелената директна промоция бе фундаментална. Той е носител също на „Къмюнити Шийлд” и на купата на Англия.

Нападателят многократно е заявявал, че няма да напусне Лестър, защото това е единственият отбор, който го е приел и му е дал шанс в началната фаза на кариерата му. Варди дебютира в професионалния футбол на нетипичната възраст от 24 години.