0

Т очно в деня, в който съдът в Барселона изпрати Дани Алвес на подсъдимата скамейка за предполагаемо престъпление за сексуално посегателство, телевизионното предаване „‘Y ahora Sonsoles  съобщи за възможно извънсъдебно споразумение за много пари. 

Така бившата звезда на Севиля, Барса и националния на Бразилия ще избегне съдебния процес и явяването пред съдията.

Страните по делото работят усилено по условията на споразумението. Тази версия „е повече от просто сензация“, както обясни съдебният експерт в тв Antena 3 Карлос Куилес. 

„В канторите работят усилено по този случай. Налице е възможността за евентуално споразумение, което да анулира провеждане на процес“, отбеляза той. 

Куилес дори намекна за какво конкретно се пазарят страните: „Ще бъдат предложени четири години наказание и сочна компенсация на жертвата“, каза той. 

Споразумението предвижда футболистът в крайна сметка да признае престъпното си посегателство. До този момент Алвес поддържа, че е невинен, а сексуалният акт бил по взаимно съгласие.

Ако двете страни не си стиснат ръцете, прогнозата е съдебният процес срещу бразилеца да бъде насрочен в първото тримесечие на 2024 г .

В такъв случай от вторник, 14 ноември, прокуратурата и обвинението имат срок от 5 дни, за да придвижат документи с искане за присъда, която може да варира от 8 до 10 години затвор. 

Алвес е зад решетките в барселонски затвор от 20 януари тази година.