0

М анчестър Сити не срещна особени трудности в градското дерби срещу Юнайтед, побеждавайки на своя „Етихад” с 4:1. 

Така „гражданите” спечелиха един от най-сериозните си сблъсъци до края на сезона и отново дръпнаха с шест точки на преследвача за титлата Ливърпул. „Червените” от „Анфийлд” обаче са с мач по-малко.
Отличен мач за тима на Пеп Гуардиола изигра Кевин де Бройне, който вкара две от попаденията за домакините и бе в основата на почти всички опасности пред Давид де Хеа. Другите два гола за Сити бяха дело на Рияд Марез. За гостите от Юнайтед пък се разписа Джейдън Санчо.

За Юнайтед не игра най-голямата им звезда Кристиано Роналдо, който е контузен.

Във временното класиране Манчестър Сити е на върха с актив от 69 точки, докато Юнайтед остава извън Топ 4 с 47 точки на сметката си.

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола логично остана доволен от представянето на неговия тим в градското дерби с Манчестър Юнайтед.

„Всичко бе отлично още от първата минута. Играхме наистина добре и трябваше да бъдем търпеливи. Ралф Рангник се опита да промени нагласата на Юнайтед, тимът да бъде по-агресивен, но ние успешно намирахме свободните пространства, особено през втората част, за да играем зад Мактоминей и Фред”, коментира Гуардиола.

„Футболът е емоции. Разбира се, и тактика, но също и емоции. Когато губим топката ние сме отбор, който има огромно желание и страст да си я върне. Това се случва от първата до последната минута.  Искаме да притежаваме топката във възможно най-много време. Днес през второто полувреме се получи много добре”, каза още той.