0

М анчестър Сити си навлече критики от благотворителна организация, която се бори срещу рака на кожата, след като на феновете на техните домакински мачове беше забранено да носят слънцезащитни кремове. Без да влизат в детайли, най-вероятно притеснението е, че повечето кремове са във флакони, тубички или се нанасят като спрей. Подобна е политиката за сигурност и по летищата.

Решението стана ясно стана ясно преди съботния мач във Висшата лига на стадион "Етихад", след като фен зададе въпрос в Twitter на екипа за обслужване на привържениците.

"На входовете на стадиона зрителите ще бъдат проверявани. Слънцезащитен крем няма да бъде разрешен на влизане на стадиона. Съветваме привържениците да помислят добре преди да дойдат и да носят шапка и вода, отговориха от отдела за публиката.

Организацията Melanoma UK, водеща организация в страната на борещи се срещу меланомни образования, обяви подобна политика на клуба като разочароваща и много тревожна.

"Наистина ли? Няма да допуснете слънцезащитен крем на стадиона? Какво е обяснението? Сигурно сте наясно с увеличаването на раковите заболявания на кожата и опасността от лъчите UVA и UVB? Не съм тук да ви критикувам, но подобно решение е много тревожно. Много футболисти са имали меланом. Това е заболяване на кожата, което не бива да се подценява, написа отдолу пък администратор на организацията.
И след това допълни: "Вашият екип сериозно се е объркал. Не можете да очаквате пълен стадион, много от посетителите ви са деца, и хората да не си носят слънцезащитен крем. Ако имате проблем с други кремове, свържете се с доставчик, който да ви обясни. Разочароващо е, че мислите по този начин".

Няма яснота дали отделът за осигуряването на публиката ще отнесе оплакването на организацията на по-високо управленско ниво.