0

М анчестър Сити приключи с победа календарната 2023-а година. „Гражданите“ се наложиха с 2:0 срещу последния Шефилд Юнайтед в мач от 20-ия кръг на Висшата лига.

Макар и без Ерлинг Холанд тимът на Хосеп Гуардиола очаквано доминираше на терена, но вкара само два гола, дело на Родри и Хулиан Алварес.

След успеха “гражданите“ са втори в класирането с 40 точки, на 2 зад лидера Ливърпул. „Остриетата“ остават на дъното с едва 9 точки.

В друг мач от кръга Астън Вила демонстрира сериозни колебания, но все пак постигна важна победа с 3:2 при домакинството си на Бърнли. Домакините играха почти цяло второ полувреме с човек повече на терена, но стигнаха до крайния успех едва в 89-ата минута след дузпа, която бе реализирана от Дъглас Луис.

Кристъл Палас и Уулвърхемптън също постигнаха победи. Кристъл Палас се наложи у дома над Брентфорд с 3:1 и държи 13-ата позиция в класирането с 21 точки. Кийн Люис-Потър реализира първото попадение за гостите още във втората минута, но Кристъл Палас стигна до обрат след голове на Майкъл Олисе в 14-ата и 58-ата минута, и на Еберечи Езе в 39-ата минута за 2:1.

Уулвърхемптън надигра Евертън с 3:0 като домакин след попадения на Максимилиан Килман в 25-ата минута, Матеуш Куня в 53-ата и Крейг Доусън в 61-ата минута. Уулвърхемптън се намира на 11-о място във временното класиране с 28 точки, а след третото си поредно поражение Евертън остава 17-и с 16 точки в актива си.