0

З вездата на Реал Мадрид и национал на Бразилия - Винисиус Жуниор, се чувства подценен от "Найк", марката, която го спонсорира. Заради това бразилецът вече мисли да скъса отношенията си с американската компания. Въпреки че има договор до 2028 г., източници, близки до футболиста, твърдят, че възможността за помирение с "Найк" не съществува. Всичко това се случва само часове преди 1/8-финала с Южна Корея.

Винисиус чувства, че не е получил справедливо отношение от компанията, тъй като в рекламата, която американската марка направи със "селесао" за световното първенство в Катар.присъстваха неговия съотборник в Реал Мадрид и националния отбор Родриго Гоеш, както и Ричарлисон. Нападателят на Тотнъм участва и в маркетингови акции, включително лансирането на новата фланелка "canarinha" за Световното първенство.

Заради това 22-годишният футболист използва обувки Mercurial на световното първенство, които са стар модел. Връзката между "Найк" и играча на Реал Мадрид, започнала, когато бразилецът е едва навършил 13 години, изглежда е към своя край.