0

С андро Тонали (Нюкасъл Юнайтед) и Николо Дзаниоло (Астън Вила) напуснаха лагер-сбора на италианския национален отбор в Коверчано за евроквалификациите срещу Малта и Англия, след като бяха разпитани от Федералната прокуратура.

„Федерацията информира, че късно този следобед прокуратурата в Торино е уведомила за разследване на Сандро Тонали и Николо Дзаниоло, които в момента тренират с националния отбор в Коверчано. Независимо от естеството на събитията, имайки предвид, че в тази ситуация двамата играчи не са в необходимите условия, за да се изправят пред ангажиментите, планирани през следващите дни, Федерацията реши да им позволи да се върнат към дейностите си в съответните си клубове", съобщи италианската федерация. 

Разкритията тръгват от признанията на Николо Фаджиоло от Ювентус, разкрил пред торинската прокуратура, че е залагал на футболни мачове.


Професионалните футболисти не могат да участват в подобни дейности в състезанията на италианската федерация, УЕФА и ФИФА. Според разприказвалия се фотограф Фабрицио Корона, наричан в Италия "Краля на папараците", Дзаниоло дори залагал от резервната скамейка по време на мач за Купата на Италия.

Ако бъдат признати за виновни, Тонали, Дзаниоло и Фаджоли може да бъдат изхвърлени от футбола до 3 г. И ударени с глоби от по 25 000 евро.