0

Х иляди футболни фенове излязоха на площад "Македония" в Скопие, където отпразнуваха голямата победа на Република Северна Македония над Италия в Палермо.

Северномакедонците спечелиха сензационно с 1:0 с гол на Александър Трайковски в полуфиналния бараж за световното първенство в Катар и във вторник излизат срещу Португалия в директен сблъсък за класиране на финалите.

След мача колона от автомобили със сирени се отправи към центъра на Скопие, където цареше еуфорична атмосфера с песни и факли.

Селекционерът на тима Благоя Милевски пък обяви след мача, че срещу Италия са спечелили по италиански, визирайки „катеначото“, което приложиха в мача.

"Спечелихме по италиански – вкарахме гол с два удара във вратата. Гордея се с момчетата. Преди мача им казах да се забавляват и те направиха точно това“, каза Милевски.

Треньорът вярва, че отборът му има сили за още едно чудо в предстоящия решителен бараж за класиране на Мондиал 2022 срещу Португалия на 29 март на „Ещадио до Драгао“ в Порто.

„Започваме да се подготвяме за мача в Порто. Имаме сили да спечелим и да преодолеем последното препятствие за Мондиала“, каза още Милевски.

Капитанът Стефан Ристовски демонстрира самочувствие и увери, че отборът отива само за победа срещу Кристиано Роналдо и компания.

„Не знам какво стана, но елиминирахме европейския шампион. Сега отиваме в Португалия и разбира се, че ще победим“, каза Ристовски.