0

О свиркванията, които Меси получи в неделя от собствените фенове на ПСЖ на „Парк де Пренс“ и то още преди началото на мача с Лион (загубен 0:1) възмутиха футболния свят, заваляха остри  коментари и оценки.

Еманюел Пти, световен шампион от 1998 г. с Франция, бивш играч на Барса, беше най-рязък пред RMC.

“Освиркванията срещу Меси са обида за футбола и ако мога да дам съвет на Лео, нека да напусне този клуб“, започна бившият халф.

„Чувам много критици да казват, че Меси се разхождал по терена. Но всички онези от нас, които следим Меси, откакто е Меси, дори и в най-добрия период на Барса – той и тогава се разхождаше. 

Меси е шефът на оркестъра, той дирижира и останалите играчи около него са тези, които трябва да положат усилията. 

Аржентина беше световен шампион, обграждайки Меси с бойци, готови да умрат и да дадат кръвта си за Меси. Напомня ми когато аз играех със Зидан: нямаше да му казвам да се разтича и да играе в защита, аз трябваше да го правя това, за да може той да ръководи оркестъра.“

По думите на Пти ПСЖ не е футболен клуб: „Това не е футболен клуб, а клуб за ранно пенсиониране, дори на 20-годишни. Нито един играч не е прогресирал в ПСЖ, и това не е по вина на Меси“, завърши Пети, който се обяви в защита на Меси и нападна ПСЖ и неговите фенове за поведението им към аржентинеца.