0

Р еал Мадрид победи в Шампионската лига Унион Берлин с обичайната за „кралския клуб“ драма – в 4-ата минута на добавеното време с гол за 1:0 на новия си английски талисман Джуд Белингам.

На „Сантяго Бернабеу“ хората на Анчелоти се затрудниха максимално срещу дебютиралия в ШЛ берлински тим, въпреки 70% владеене на топката и отлични положения за гол.

Двете най-чисти изпортиха през второто полувреме Родриго и Хоселу, накрая тежката си дума отново каза привлеченият това лято от Борусия Дортмунд за 120 милиона евро Джуд Белингам.

В първенството на Испания, където Реал е начело с 5 победи от 5 мача, Белингам отново носи на гръб отбора на Анчелоти - има 5 гола и 1 асистенция.

В другия мач от група С са още португалският Брага и шампионът на Италия Наполи, които играят в момента.

В друг ранен мач в група А Галатасарай измъкна геройско 2:2 вкъщи срещу датския Копенхаген, който водеше с 2 гола разлика в Истанбул до 86-ата минута. Елюнуси откри за викингите в 35-ата мин., а Гонсалвеш удвои в 58-ата. В 73-ата гостите останаха с 10 души – за втори жълт картон бе изгонен Йелерт.

Зверският напън на Чим-Бом се отплати: в 86-ата минута Саша Боей намали 1:2, а само след 2 мин. публиката на стадиона изпадна в делириум с изравняването 2:2 на Тете след асистенция на Уилфрид Заха.

В късния мач от същата група А играят фаворитите Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед.