0

А рсенал спечели с минималното 1:0 гостуването си на Лийдс от 10-ия кръг на Висшата лига. Единственият гол в мача беше дело на Букайо Сака в 35-ата минута.

Патрик Бамфорд беше големият грешник за йоркширци, защото пропусна дузпа и още два-три много добри шанса за гол. Вратарят на лондончани Аарън Рамсдейл също беше безгрешен под рамката на вратата.

След успеха Арсенал продължава да е лидер в класирането с 27 точки, на 4 пред Манчестър Сити и Тотнъм. „Гражданите“ се изправят срещу Ливърпул и могат да скъсят дистанцията. Лийдс е 15-и с 9 точки.

Срещата започна с фалстарт. Още не бяха изтекли и две минути, когато мачът на „Елън Роуд“ беше прекъснат заради електрически проблем.

Съдията на двубоя Крис Кавана изпрати двата отбора в съблекалните, защото загуби връзка с асистентите и с ВАР. След около половин час, проблемите бяха отстранени и срещата бе подновена от главния рефер.

Впечатляващата серия на Греъм Потър начело на Челси пък продължи и в десетия кръг, след като "сините" се наложиха с 2:0 срещу Астън Вила като гости. Лондончаните са непобедени в шестте мача след смяната на Томас Тухел с бившия мениджър на Брайтън, а победата им в Бирмингам е пета поредна във всички турнири.

Тази неделя Челси получи помощ и от домакините си, след като Тайрън Мингс сгреши при опит да изчисти топката с глава и Мейсън Маунт откри резултата още в шестата минута.

 

Вила отговори добре и създаде няколко положения, но Кепа Арисабалага изнесе прекрасен мач на вратата на лондончаните и не допусна гол, включително при едно магическо спасяване срещу Дани Ингс. Челси си подсигури победата в 65-ата минута, когато Маунт преодоля Емилиано Мартинес и от пряк свободен удар.

Челси е четвърти в класирането с 19 точки и три повече от отбора на Манчестър Юнайтед, който днес завърши наравно 0:0 срещу Нюкасъл. "Червените дяволи" водят с точка пред "свраките", които продължават да заемат шестата позиция.

Нюкасъл създаде най-доброто положение в мача на "Олд Трафорд", но Жоелинтон удари две греди след удари с глава през първото полувреме. Кристиано Роналдо пък вкара топката два пъти в мрежата на гостите, но попаденията бяха отменени.

Фред пък пропусна на празна врата в самия край на срещата.