0

У нион Берлин е новият лидер в класирането на германското футболно първенство. Столичани победиха гостуващия Майнц 05 с 2:1 в среща от 19-ия кръг на Бундеслигата и са начело с 39 точки. 

На втора позиция с 37 е шампионът Байерн Мюнхен, който в неделя гостува на Волфсбург и при успех може да се завърне на първото място. "Баварците" нямат победа от началото на годината в шампионата, след като записаха три поредни равенства.

Унион поведе с гол на Кевин Беренс в 32-ата минута, а в 78-ата гостите изравниха с попадение от дузпа на Маркус Ингвартсен. Шест минути преди края американецът Джордън Сибачо донесе успеха на домакините.

Себастиен Алер вкара първия си гол в шампионата след завръщането си в игра след рак на тестисите при успеха на Борусия Дортмунд над Фрайбург с 5:1 в друг мач от кръга.

Aлер, който пропусна първата част от сезона, след като претърпя две операции и химиотерапия, реализира третото попадение за Борусия Дортмунд след тези на Кевин Шлотербек и Карим Адейеми срещу тима на Фрайбург, който завърши с 10 души след червен картон на Килиан Силдилия. Юлиан Бранд и Джовани Рейна също отбелязаха за успеха.

Борусия Дортмунд е на две точки зад Унион и е с равни точки с Байерн.

Срещи от 19-ия кръг на първенството на Германия по футбол:

Айнтрахт Франкфурт - Херта Берлин - 3:0
Бохум - Хофенхайм  - 5:2  
Борусия Дортмунд - Фрайбург - 5:1
Кьолн - РБ Лайпциг - 0:0
Унион Берлин - Майнц 05  - 2:1 

По-късно днес:
Борусия Мьонхенгладбах - Шалке 04

В неделя:
Щутгарт - Вердер Бремен
Волфсбург - Байерн Мюнхен

От петък:
Аугсбург - Байер Леверкузен - 1:0

Източник: БТА