0

К арим Адейеми отбеляза два гола и асистенция, за да изведе Борусия Дортмунд до победата с 4:2 срещу стартиралия сензационно с 2 победи в първите два кръга новак Хайденхайм. Така след първия мач от третия кръг на футболното първенство на Германия на първото място излязоха "жълто-черните" на новия треньор Нури Шахин със 7 точки, с 1 повече от досегашния лидер Хайденхайм.

Роденият в Мюнхен 22-годишен германски национал, който има и нигерийско гражданство, първо подаде на Дониел Мален на границата на наказателното поле, а нидерландецът откри резултата в 12-ата минута. Вратарят Кевин Мюлер докосна топката с крак, но не успя да я спре да влезе в мрежата.

След пас на Юлиан Бранд Адейеми се разписа в 17-ата минута след бърза контраатака, след като отборът на Хайденхайм изгуби топката в средата на терена.

Гостите върнаха едно попадение след удар с глава на Марвин Пирингер в 39-ата, но Дортмунд бързо направи 3:1, след като Карим Адейеми отново беше точен само две минути по-късно.

Борусия Дортмунд вкара четвърти гол, след като резервата Марсел Забитцер се разписа в 67-ата, но попадението беше отменено заради игра с ръка на футболиста.

Малко след това Максимилиан Бройниг реализира дузпа, за да намали изоставането на Хайденхайм в 75-ата минута, след като Никлас Зюле фаулира Микел Кауфман в наказателното поле.

Но домакините също получиха дузпа в добавеното време и Емре Джан оформи крайното 4:2.

Мачът беше дебют за нападателя Гираси. Лятното попълнение от Щутгарт пропусна първите два мача заради контузия в коляното.

За Хайденхайм това беше първа загуба за сезона в Бундеслигата след две победи в първите два двубоя. Тимът е на второ място с 6 точки, с една по-малко от лидера Борусия Дормунд.

Германия, Първа Бундеслига, трети кръг, петък: 

Борусия Дортмунд - Хайденхайм - 4:2

Временно класиране в топ 5

1. Борусия Дортмунд 3 2 1 0 6:2 7
2. Хайденхайм 3 2 0 1 8:4 6
3. Байерн М 2 2 0 0 8:4 6
4. РБ Лайпциг 2 2 0 0 4:2 6
5. Унион Берлин 2 1 1 0 2:1 4

Мачовете в събота: РБ Лайпциг - Унион Берлин, Хофенхайм - Байер Леверкузен, Фрайбург - Бохум, Волфсбург - Айнтрахт Франкфурт 
Борусия Мьонхенгладбах - Щутгарт, Холщайн Кил - Байерн Мюнхен

в неделя: Аугсбург - Санкт Паули, Майнц 05 - Вердер Бремен