0

Б ившият ас на Арсенал и националния отбор на Германия - Лукас Подолски, бе изгонен с червен картон в благотворителен двубой.

Подолски и настоящият му отбор ФК Гурник взеха участие в благотворителния турнир "Schauinsland Reisen Cup". Нападателят от години участва в инициативата, но в полуфинален двубой на настоящото издание, той попадна под светлините на прожекторите с грозна постъпка. 

Полуфиналният сблъсък с ФК Рот-Вайс, който е от третото ниво на немския футбол, бе изпълнен с грубости и три дузпи, включително една след нарушение на Подолски. Той събори свой противник в наказателното поле и бе отсъдена дузпа. Подолски не остана доволен от решението на рефера и влезе в пряк словесен сблъсък с него, за което бе изгонен с директен червен картон. Нападателят бе санкциониран заради поведението си и думите си към главния съдия, а не самото нарушение.

Бесният Подолски не спря до там. Минути след това бе уловен от камерите как пръска с вода съдийската бригада, докато е встрани от закритото игрище, на което се провежда турнира. 

Полският тим, за който Подолски играе, допусна гол минути след изгонването му и загуби.