0

Н юкасъл и Лестър завършиха наравно 0:0 в последния мач от 37-мия кръг на Висшата лига на Англия.

Равенството на "Сейнт Джеймсис Парк" бе напълно достатъчно на "свраките", за да им гарантира и на теория мястото в топ четири в края на сезона, което автоматично им носи и класиране за Шампионската лига - нещо, което не се бе случвало от сезон 2002/03. В същото време Лестър остава в зоната на изпадащите и ще трябва задължително да победи Уест Хeм в последния си мач в неделя, за да има шансове да запази елитния си статут.

Героят за домакините в мача се казваше Ник Поуп. Вратарят на Нюкасъл направи само едно спасяване в целия двубой, но то дойде в добавеното време на втората част. Английският национал, за когото "свраките" платиха 10 милиона лири през лятото на Бърнли, отрази удар на Тимоти Кастан, който при други обстоятелства щеше да донесе победата на Лестър.

Кръг преди края на сезона Нюкасъл е на трето място в класирането със 70 точки. "Свраките" водят с една пред Манчестър Юнайтед, който има мач по-малко, и с четири пред Ливърпул, който е пети.

Лестър е на 18-о място в класирането с 31 точки, колкото има и 19-ият Лийдс. Евертън, който е точно над чертата на изпадащите, е с 33 точки. За да се спаси, Лестър ще трябва да спечели домакинството си на Уест Хeм в неделя и да се надява, че Евертън няма да бие у дома Борнемут.

Източник: БТА