0

Е дно от новите попълнения на Ботев Пд – Антъни Уджа започна ударно при „канарчетата“. Нападателят още не е дебютирал в Първа лига, но за сметка на това прониза на два пъти смъртоносно Марибор в сблъсъците в Лига Европа. Той се разписа както при успеха с 2:1 в първия мач на Колежа, така и на реванша в Словения, за крайното 2:2, което класира Ботев напред и го доведе до битки с Панатинайкос. 

Ако вкара и на гръцкия гранд, нигериецът ще стане едва четвъртият играч в историята на Ботев, който вкарва в три поредни мача на тима в Европа. Досега това са постигали Георги Аспарухов, Костадин Костадинов и Стоичко Пешев. От тях Гунди се е разписвал в първите си 3 мача с жълто-черния екип в турнирите. При това в тези двубои не вкарва 3, а цели 6 гола.

Срещу Стяуа Аспарухов вкарва 5 попадения в двата двубоя – два при загубата в Букурещ с 2:3 и хеттрик при разгрома с 5:1 на реванша под тепетата. След това бележи веднъж и при убедителното 4:0 над ирландския Шамрок като гост. В същия двубой бележи и Стоичко Пешев, а след това той вкарва и единственото попадение за успеха с 1:0, а и в следващия двубой – четвъртфинала с Атлетико Мадрид – 1:1 на Колежа. Костадин Костадинов пък вкарва своите три гола в поредни мачове срещу Байерн (при епохалната победа с 2:0 в реванша за КНК през 1984-а) и през следващия сезон при двете загуби с Гьотеборг с 2:3 като гост и 1:2 у дома.

Така ако се разпише и срещу „детелините“ в Атина, Антъни Уджа, ще се изравни със споменатите клубни легенди. Той обаче може да постигне нещо, което не са правили нито Гунди, нито Стоичко Пешев, нито Костадинов. А именно да вкара гол в две поредни гостувания в турнирите. А това ще наистина сериозно постижение, като се има предвид имената на отборите, срещу които евентуално ще бъде записано.