0

Ш ампанското остава във фризера, обявиха в Италия, след като Наполи се срина у дома за пръв път от 11 месеца насам - 0:1 от Лацио. Тимът на Сари стигна по победата с гол на Весино, който предизвика бурни освирквания. Тифозите бяха бесни най-вече на Маурицио Сари, който е роден в Неапол и постави началото на възраждането на местната гордост.

Римските "орли" временно се изкачиха на второто място в класирането, но въпреки трите точки изостават на цели 17 от южняците. Това бе едва втора загуба за Наполи в Серия А от началото на сезона. Освен това тимът не бе губил у дома от 22 април 2022 година.

"Това само настинка ли е или началото на сериозна грипна епидемия?", питат се в Италия, защото не за пръв път в историята си Наполи се е сривал в битката за титлата.  "Видях в съблекалнята, че момчетата съжаляват много. Това е мач, който се обърка тотално. Не трябва обаче да изпускаме волана. Предложихме по-малко качество от друг път. Не бяхме търпеливи, а напротив, доста наивни пред вратата им", жалваше се Лучано Спалети.