0

Х ари Кейн изглежда все по-близо до трансфер в Байерн Мюнхен. В понеделник предстои ключова среща между изпълнителния директор на „баварците” Ян-Кристиан Дрийсен, техническия директор Марко Непе и председателя на Тотнъм Даниел Леви.

Шампионът на Германия изглежда сигурен в сделката, въпреки разликата в цената, която „шпорите” искат. „Баварците” предлагат около 75 милиона паунда, както и огромна сума за играч, чиито договор изтича през следващото лято.

Причината, поради която Байерн е готов да плати въпросната сума се казва Томас Тухел. Треньорът на немския тим иска задължително да се вземе централен нападател, тъй като сделката между Ал-Насър и Садио Мане изглежда въпрос на време. 

От Тотнъм, обаче, искат по-голяма сума – 90 милиона. Кейн не показва желание да остане в тима на „шпорите” и да подпише нов договор, дори напротив – иска да отиде в шампиона на Германия. 

Ако сделката се случи, почти сигурно „баварците” ще счупят трансферния си рекорд. В момента той се държи от Люка Ернандес, който Нико Ковач привлече от Атлетико Мадрид срещу 68 милиона паунда.