0

О тборът на Турция завърши 3:3 с Люксембург в най-резултатния мач от Лигата на нациите в четвъртък вечер. Турците три пъти изоставаха в резултата, но успяха да се измъкнат от поражението у дома три минути преди края с попадение на Исмаил Юксек. 

Марвин Мартинс откри резултата за гостите, но Ченгиз Юндер изръвни от дузпа. Данел Синани отново изведе Люксембург напред, а Максим Шано си вкара автогол за гостите. Последното попадение за гостите бе дело на Жерсон Родригес в 69-ата минута.

В друг мач от Група 1 на Лига C Литва и Фарьорските острови завършиха 1:1. Якоб Андеасен изведе фарьорите напред, а Викинтас Сливка изравни за литовците.

Класиране: 1. Турция - 13 точки, 2. Люксембург - 8, 3. Фарьорските острови - 5, 4. Литва - 1

Казахстан си осигури първото място в Група 3 на Лига C, след като се наложи над Беларус с 2:1 като домакин. Михаил Габишев и Бактиор Зайнутдинов вкараха за казахите, Павел Савицкий изравни междувременно за беларусите.

Азербайджан се наложи в другия мач от групата над Словакия като гост с 2:1. Ренат Дадшов изведе гостите напред, но Ерик Жирка изравни за словаците в добавеното време. В 95-ата минута Ходжат Хагверди донесе крайния успех за Азербайджан.

Класиране: 1. Казахстан - 13 точки, 2. Азербайджан - 7, 3. Словакия - 6, 4. Беларус - 2.

Молдова запази интригата в Група 1 на Лига D от Лигата на нациите, след като нанесе първа загуба на Латвия с 2:1 като гост. Така победителят в групата, който ще спечели промоция ще бъде излъчен в последния кръг. Йоан Ревенко и Йон Николаеску нанесоха два удара за Молдова преди почивката, Латвия стигна само до почетно попадение чрез Янис Икануекс.

Андора се наложи над Лихтенщайн с 2:0 при гостуването си. Алекс Мартинес и Жоан Сервос бяха точни за победителите.

Класиране: 1. Латвия - 12 точки, 2. Молдова - 10, 3. Андора - 7, 4. Лихтенщайн - 0.