0

Е вропейската футболна централа (УЕФА) предприе спешни мерки за недопускането на гостуващи привърженици на двубоя реванш от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите между българския ПФК Левски и ФК Шкупи (Република Северна Македония), който ще се състои на 3 август, четвъртък, в София.

ЛЕВСКАРИТЕ КЪМ ФЕНОВЕТЕ НА ШКУПИ: Не идвайте в София, няма да си прекарате добре!

Централата реагира своевременно и адекватно на официалното писмо от президента на футболния ни съюз. В него бяха изразени опасения за сигурността и опазването на обществения ред по време на двубоя при наличие на гостуваща агитка на фона на сериозните проблеми, провокации и инциденти, до които се стигна по време на първия двубой в Скопие.

Дълга опашка от левскари на стадиона за билети срещу Шкупи (СНИМКИ)
Левски билети Шкупи Левски билети Шкупи Левски билети Шкупи
5

В официален отговор до Михайлов заместник генералният секретар на УЕФА Джорджо Маркети уведомява, че Европейската централа недвусмислено оценява срещата в София като „високо рискова“. Незабавно е проведена среща с представители на двете национални футболни федерации, двата футболни клуба и длъжностните лица на УЕФА. 

От страна на ФК Шкупи е получено уверение, че билети за гостуващи фенове няма да бъдат пускани в продажба, а двата клуба бяха призовани ясно да комуникират пред обществеността, че двубоят в София ще протече без присъствието на привърженици от Република Северна Македония.

„Надяваме се, че мачът ще премине без инциденти и бихме желали да благодарим на клубовете и националните федерации за помощта им“, се казва още в писмото на Джорджо Маркети.

Наръганият фен на Левски вече е извън опасност за живота, прибира се скоро у дома

Има 4 задържани за нападението в Скопие! Извършителят на покушението над привърженика на Левски обаче все още не е хванат и е на свобода