0

Б орусия Дортмунд е заплашен от наказание заради мача срещу Селтик от Шампионската лига. Във вторник вечерта бе издигнат транспарант от феновете на "жълто-черните" с надпис "УЕФА Мафия". Срещата на "Сигнал Идуна Парк" бе спечелена с разгромното 7:1 от Дортмунд. Това бе придружено от втори транспарант, на който пишеше: "Не ви пука за спорта - единственото, което ви интересува, са парите".

Феновете на Дортмунд показаха трети плакат, който популяризира уебсайта „Reclaim the Game“ - блог, в който се описват критиките на привържениците към новия формат на Шампионската лига. Както е по протокол на УЕФА, ръководният орган ще изчака докладите от мача, преди да обмисли каквито и да било действия.

Организацията и преди е санкционирала клубове за използването на думата "мафия", тъй като тя се счита за "провокативно и обидно послание". През март 2022 г. Марсилия беше глобен с 20 000 евро за транспарант, на който пишеше "Мафия" по време на плейофния мач от Лигата на конференциите срещу Карабах, за който по-късно клубът се извини.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX