0

У нгарските фенове ще се изсипят в Пловдив, нищо че няма да бъдат допуснати до трибуните на Колежа, след като УЕФА взе решение квалификацията на 16 ноември да се играе при закрити врата.

„Немзети спорт“ обяви, че повечето запалянковци ще осъществят планираното пътуване до България, защото се надяват да празнуват заедно с националите класирането за Евро 2024. Това ще се случи, ако Марко Роси и компания спечелят у нас. Така ще си осигурят преднина от 4 точки преди последните мачове в групата и Сърбия може да стопи само 3 от тях. 

„Несъмнено отсъствието на феновете ни на стадиона е голяма загуба за нас. България няма как да ни устои, ако не са зад нас. Случилото се носи голяма горчилка. Тези хора заслужават уважение, защото правят сериозни инвестиции, за да ни подкрепят“, заяви Марко Роси.

„Недопустимо е даден спорт да се заплашва с улично насилие. Исках да протестирам, но не ми дадоха“, допълни той. Роси бе категоричен, че Унгария ще играе само за победа, а няма да си прави сметки за хикс. Той няма да може да разчита на Вили Орбан, Барнабаш Варга, Ласло Клайнхайслер, Андраш Шефер и Атила Виола. За сметка на това обаче маджарите имат надежда, че Роланд Салай ще се пребори с контузията си до мача в Пловдив.

Съставът на Унгария

Вратари: Петер Гулачи (РБ Лайпциг), Демен Патрик (МТК), Денеш Дибуш (Ференцварош), Петер Шапанос (Пакши)

Защитници: Балог Ботонд (Парма), Ендре Ботка (Ференцварош), Адам Ланг ( Омония), Атила Моси (Ризеспор), Жолт Наги (Академия Пушкаш), Атила Шалай (Хофенхайм), Габор Шалай (Кечкемет) Халфоне: Бола Бендегуз (Сервет), Жолт Калмар (Фехервар) , Михали Ката (МТК), Милош Керкез (Борнемут) , Адам Наги (Пиза), Лоик Него (Льо Авър), Калъм Стайлс (Барнзли), Сома Суходовски (Кечкемет)

Нападатели: Адам Мартин (Улсан Хюндай), Кевин Чобот (Уйпещ), Даниел Газдаг (Филаделфия Юниън), Кристофер Хорват (Кечкемет), Доминик Собослай (Ливърпул), Андраш Немет (Хамбург), Роланд Салай (Фрайбург)