0

У нион Берлин победи Фрайбург с 4:1 като гост и запази шансове дори за директно класиране в първата четворка в Бундеслигата, което гарантира квота за Шампионската лига. 

С трите точки отборът от столицата е на шесто място, но само на точка зад четвъртия Фрайбург. 

Берлинчани нанесоха своя удар още преди почивката, като поведоха с 3:0 с голове на Гриша Промел, Кристофер Тримел и Шералдо Бекер. Попадение за Фрайбург на Лукас Холер бе отменено след намеса на системата за видео повторения (ВАР) за игра с ръка. След почивката Холер все пак вкара почетно попадение за домакините. В края четвърти гол за Унион вкара Андрас Шафер.

В друг мач от кръга Байер Леверкузен спечели много ценна победа при гостуването си на Хофенхайм с 4:2. Отборът два пъти изоставаше в резултата, но с бързи голове в края на Диаби, Патрик Шик и Лукас Аларио заслужи успеха. Преди това Жоржиньо Рутер бе извел Хофенхайм напред, а Патрик Шик изравни за "аспирините". След това Кристоф Баумгартнер отново вкара за домакините, но последваха три гола за  Леверкузен.

Тимът си гарантира третото място в крайното класиране и участие в Шампионската лига.

Борусия Дортмунд е подгласник на шампиона Байерн и се наложи над последния Гройтер Фюрт с 3:1. Юлиан Бранд вкара за Борусия, но Йесик Нганкам изравни за Гротейр Фюрт. Отборът от Дортмунд си осигури все пак успеха с попадения на Бранд и Паслак. В края гол на Джъд Белингам бе отменен заради положение на засада.

В последния мач Волфсбург се наложи над домакина Кьолн с 1:0. Единственото попадение за успеха бе дело на Яник Герхард в края на първото полувреме. Волфсбург е на 12-о място, а Кьолн вече няма шансове да се бори за място в европейските турнири.