0

В сблъсъка Уотфорд - Тотнъм между двама от италианските треньори, печелили шампионската титла на Англия – Клаудио Раниери (шампион с Лестър през 2016 г., сега в Уотфорд) и Антонио Конте (шампион с Челси през 2017 г., сега в Тотнъм), триумфира вторият в последните секунди на лондонското дерби. В 6-ата мин. на добавеното време на „Викъридж Роуд“ гениалният южнокореец Сон вдигна идеално топката от фаул в малкия пеналт, където Давинсон Санчес от упор с глава я прати в мрежата на „стършелите“ за крайното 0:1.

Така Тотнъм на Конте вече 8 мача няма загуба във Висшата лига, качи се на петото място с 33 т., само на 2 зад четвъртия Арсенал, при това с 2 мача по-малко от „артилеристите“.

Тотнъм пребори Уотфорд в последните секунди
Уотфорд Тотнъм Уотфорд Тотнъм Уотфорд Тотнъм
9

За сънародника му Клаудио Раниери, спечелил с Лестър Сити по най-приказния начин шампионската титла в Премиершип, остана горчив вкус в устата от изпуснатата точка и опасната близост на 17-ия Уотфорд до зоната на изпадащите.

В заключителните моменти на срещата играта бе прекъсната за около 5 минути, тъй като лекарските екипи на двата отбора трябваше да помогнат на зрител, който колабира на трибуните.

След подновяването на мача гостите се възползваха по най-добрия начин от последната си възможност с великолепното центриране на Сон и хубавото пласиране и отскок на Санчес.