0

Б руталните икономии в клуба, наложени от новия акционер в Ман Юнайтед сър Джим Ратклиф, хвърлиха в потрес и възмущение служителите на „червените дяволи“. Пред „Дейли мейл“ работник заяви, че сега той и колегите му са принудени да ядат в тоалетна, където са масите им. 

„Те са поставили маса за хранене до четири тоалетни кабини. И когато излизаш от тоалетната виждаш как някой е седнал отпред и яде“, каза служителят след мача на Ман Юнайтед с Фулъм от първия кръг.

Юнайтед отговори на твърдението с аргумента, че зоната е отделна стая с прилежаща баня.

Други работници увериха, че съдържанието на пакетите храна приличало на огризки, прибрани от изхвърлените порции от ползващите ложите на „Олд Трафорд“, оплакаха се от персонала. Според други менюто за тях е същото, което се предлага и на обикновените фенове.

От клуба отговориха, че след мач голяма част от храната е намирана изхвърлена в контейнерите за боклук. от кабината и някой седи точно пред теб и яде.“

„Червените дяволи“ също спряха безплатните програми в деня на мачовете за феновете в частните ложи. Много от тях възроптаха от промяната, която усетиха при откриващия мач на Висшата лига на Юнайтед срещу Фулъм.

„Като се имат предвид парите, които плащаме, да не получим програма изглежда крайно мизерно скъперничество“, сподели един от заможните запалянковци от ложите.

От клуба отвърнаха, че голяма част от програмите, отпечатани на луксозна хартия, са се озовавали, също както и храната, в кофите за боклук.

Затова сега на желаещите да прочетат програмата, която е част от вековната английска футболна традиция, се предлага QR код, за да прочетат цифрова версия.

"Сън" обобщи петте правила на милиардера сър Джон Ратклиф в Манчестър Юнайтед: новите играчи са на възраст не по-висока от 25 г.; без "галактически имена" в селекцията; стилът на игра се определя от техническия директор Джейсън Уилкокс (бивш играч на Челси); треньорът може да поръчва само нов играч за определен пост, но не и конкретно име; фирмата на Ратклиф "Инеос" предлага на треньора списък с по трима нови играчи на пост, от който той да избира.