0

Б айерн Мюнхен победи Унион Берлин с 1:0 в отложен мач от Бундеслигата, който се игра на "Алианц Арена". Така баварците съкратиха разликата от лидера Байер Леверкузен в класирането и изостават вече с 4 точки.

Тимът на Томас Тухел бе под напрежение, след като загуби през уикенда у дома от Вердер Бремен (0:1), но успя да се измъкне с победа над тима от Берлин.

Единственото попадение в мача вкара Рафаел Герейро, който засече топката, която се отби в гредата след шут на Хари Кейн.

В 74-ата мин. треньорът на Унион Ненад Биелица получи червен картон за това, че удари с ръка в лицето германския национал на Байерн Лерой Сане. Гостите искаха дузпа след като Кевин Беренс падна в пеналта, атакуван от Лаймер, но реферът не реагира.

Малко след това Байерн получи изпълнение на тъч, Сане се опита да измъкне топката от ръцете на Биелица и получи удар в лицето.
„Бях малко разстроен“, каза Белица пред Sky. „Това, което направих, е неприемливо, разбирам червения картон". Той обаче не пожела да се извини на Сане: „Той дойде да ме провокира!“ 


В събота Байерн ще гостува на Аугсбург. На 10 февруари се очертава да се изиграе ключов за битката за титлата мач, в който Байер Леверкузен приема Байерн на своя стадион. 

Байерн е шампион на Германия 11 пъти поред, като през този период е бил само два пъти на второ място след 18-ия кръг на първенството - през 2020, когато отборът и изостава на 4 точки от РБ Лайпциг, и през 2019, когато има 6 точки по-малко от Борусия Дортмунд.

Източник: БТА